8 Eylül 2011 Perşembe

Bursa Fanzin Sergisi 2:sahneden düşenler ve diğerleri

Geçen yıl Bursa’da The Doors Cafe’de Düşünkara Fanzin ile ortak çalışma sonucunda gerçekleştirdiğimiz ilk sergimizden bu yana bir yıl geçti. Ve geçen yıl gerçekleştirdiğimiz sergininin sonrasında aldığımız güzel tepkiler sonucu bu yılda işe soyunduk. Aynı mutluluğu tekrar yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.

Fanzin sergimizin temel amacı ülkemizde çıkarılan tüm fanzinleri bir araya getirmek,fanzinlerle ilgili insanlara güzel... vakit geçirtmek, daha önce fanzinle tanışmamış,tanışamamış arkadaşlarımızı farklı dünyalarla tanıştırmaktır.
Sergi bu yılda 29 Ekim’in sabahında başlayacak ve 31 Ekim’in akşamında son bulacaktır.

Bursa’da geçen yıl düzenlediğimiz sergide Düşünkara bize çok yardım etmişti. Ankara’da sergilenen ürünlerin bize ulaştırılmasından, mekânın düzenlenmesine kadar bir çok konuda bilgilerini bizimle paylaşmıştılar. Onlara tekrardan teşekkür ederiz. Bu yıl ortaya birlikte bir şeyler koyamayacağız.Ve geçen yıl onlardan gönderilen çalışmaları da kullanmama kararı aldık.Bu nedenden dolayı daha önce sergilere katılmış fanzinlerin bizim ile tekrardan iletişime geçmesini bekliyoruz.Kendi imkanlarımızla tüm fanzinleri saklandıkları yerden çıkarmaya çalışacağız.Böylesi bizim için daha heyecanlı ve gurur verici olacaktır.

Sergide çalışmaları ile yer almak isteyen arkadaşlarımıza açıklamak istediğimiz birkaç konu var.Bunlardan en önemlisi önceki yıllar yüksek maliyetten dolayı fanzinler bütün olarak değil sadece kapakları ile takipçilerinin karşısına çıkmıştı.Bizim bu yıl yapmak istediğimiz bir fanzinin en az 3 sayısını alanda bulundurabilmektir.3 ‘e ulaşamasakta en azından bir sayısını bütün halinde bulundurmak istiyoruz.Yani fanzin sahibi arkadaşlardan ricamız çalışmalarını bize bütün olarak göndermeleridir.Fanzinleri posta yolu gönderecek arkadaşların gönderi ücretleri tarafımızdan karşılanacaktır.Çalışmalarınızı internet ortamından da gönderebilirsiniz. Bu şekildeki gönderimlerde de ürün sahibinin istediği şekilde baskı yapılıp,sergi kapsamına dahil edilecektir.Bir diğer konu ise bireysel çalışmalarla ilgili.Herhangi bir fanzine bağlı olmayıp,kişisel çalışmalarınız ile de sergide yer alabilirsiniz.En son değinmek istediğimiz konu ise fanzinleri bir araya getirdiğimiz süre içerisinde üreten arkadaşlarımızı da bir araya getirebilmek ve o günün anısına olacak sayfalar oluşturabilmektir. Bu olayın üzerinde geçen yılda durmuştuk ve güzel arkadaşlıklar kazanmıştık. Bursa’da sergide görev almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak kapsamında ‘’kalacak yer bulmak’’ gibi bir girişimimiz de mevcuttur.

Umarız bu yılda güzel bir organizasyonla eğlenceli saatler geçiririz.

iletişim adresi:alternatifkaralamalar@gmail.com


http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=276981035647159

geçen yıl ne yaptık:

http://www.facebook.com/alternatif.karalamalar?sk=photos#!/media/set/?set=a.109033979162528.10426.100001677785000